Una vida en clau de música

A mig camí entre el somni col•lectiu i la inspiració artística, el moviment de la Cançó al País Valencià és va convertir durant la dècada dels 60 i 70 en un fenomen de masses que va impulsar la lluita democràtica. 40 anys després, l’escriptor i periodista Josep Vicent Frechina, aborda en el seu llibre “La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns” el paper d’aquest moviment cultural durant els últims anys del franquisme i les seues aportacions a la música contemporània. D’aquesta manera, l’estudi es converteix en una completa enciclopèdia melòdica imprescindible per a comprendre el passat recent del poble valencià.

El propi autor del llibre ens va rebre per a parlar de la seua obra, així com per a valorar, d’una banda, l’evolució que ha patit la música en valencià al llarg del la història, i d’altra banda valorar i comentar l’actual situació de la música en valencià, comentant l’auge de nous grups i gèneres, així com destacar el dolç moment creatiu pel que travessa la nostra música.

També hem volgut preguntar a Josep Vicent Frechina, més concretament, quina influència considera que té la crítica en el món de la música en valencià.

Deixa un comentari